Boerderij

voorkant boerderij vanaf heideweg

Boer Jan en zoon Peter zijn altijd op de boerderij te vinden. Samen met hun personeel zorgen zij ervoor dat het de dieren aan niets ontbreekt.

Op onze boerderij hebben wij ca. 250 koeien en 150 jongere dieren. Jan & Peter kennen al deze dieren. Als één van de koeien later op komt dagen bij het melken dan gebruikelijk, is het gelijk duidelijk dat er iets mis is. Koeien zijn namelijk gewoontedieren. Als ze afwijken van hun geijkte patroon, dan is er wat aan de hand. We verzorgen ze zo goed we kunnen. Want wat je geeft, dat krijg je terug. Goede verzorging en goed voer zorgen voor goede melk. En dus voor een uitstekende basis voor onze kaas.

In onze stallen zijn allerlei voorzieningen voor onze koeien om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. De koeien lopen vrij rond en kunnen op een zacht matras gaan liggen. Ook kunnen ze genieten van lekkere brokjes wanneer ze dat willen, door hun kop in de krachtvoerbox te doen. Daarnaast krijgen ze elke dag een ultieme mix van voedsel, wat bijna allemaal van ons eigen land komt. En een massage voor koeien? Niets is te gek! In onze stallen hangen borstels waar de dames onderdoor kunnen lopen om zo te genieten van een lekkere massage.

Zo lang als het mogelijk is lopen de koeien buiten en genieten ze van het verse gras. Is het te warm? Dan hebben ze de mogelijkheid om zelf de keuze te maken om de schuur in te lopen, waar ventilatoren hangen om ze koel te houden. Ook als het te koud en te nat wordt kunnen de koeien heerlijk binnen schuilen.