Excursie op de boerderij

excursie in kaaspakhuis

Altijd al willen weten wat de boer en de boerin nou echt doen? Denk dan eens aan een excursie! Niet alleen educatief, maar vooral ook heel erg interessant!

Graag neemt de boerin je mee door de kaasmakerij en legt zij alles uit over de circulaire wijze waarop wij onze ambachtelijke boerenkaas maken. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken en leert hoe kaas gemaakt wordt. Dit gedeelte wordt afgesloten met een bezoek aan de winkel, waar we natuurlijk niet kunnen vertrekken zonder die heerlijke kazen te proeven!

Na het winkelbezoek neemt de boer het over. Hij verteld je alles over zijn ‘dames’; de koeien! Hoe begint dit proces nu, wat eet de koe? Hoeveel melk geeft een koe? Hoe komt het dat de Nederlandse koe zo goed presteert? De boer kan je hier alles over vertellen! Natuurlijk nemen we ook een kijkje bij de kalfjes, die geaaid mogen worden.

Excursie in het kort

Kaasmakerij
De boerin neemt je graag mee de kaasmakerij in. Zie met eigen ogen hoe kaas gemaakt wordt en neem een kijkje in het kaaspakhuis! Je kijkt je ogen uit; zo veel kaas!
Boerderij
Neem samen met de boer een kijkje bij de koeien en kalfjes. Je krijgt alles te horen over het reilen en zeilen op de boerderij. De boer verteld met passie over zijn dieren en zijn werk!
Film
Maken we net die dag geen kaas tijdens de rondleiding door de kaasmakerij? Geen zorgen! Graag nemen wij je mee naar onze zaal om hier een film te laten zien over het kaasmaakproces.
Proeverij
Wij kunnen natuurlijk niet afsluiten zonder ook die heerlijke kaas te proeven! Neem een kijkje in onze winkel & proef de verschillende soorten kaas!
30 minuten
30 minuten
15 minuten
15 minuten

Zaal huren

Ben jij op zoek naar een leuke plek om je verjaardag te vieren? Of plan jij een vergadering? Onze zaal is te huur voor allerlei gelegenheden. Van familiefeest tot bruiloft, van overleg tot brainstormsessie.