Over ons

boer jan peter en huib

Wij zijn de familie Kuiper. Onze zuivelboerderij ligt in de weidse Alblasserwaard, vlakbij de Biesbosch. Een prachtig gebied met veel historie. Op dit moment werken wij met 3 generaties op de boerderij.

Grootouders Huib & Wil Kuiper zijn nog steeds actief op de boerderij. Elke ochtend en elke avond voeren zij de kalfjes en ook is Wil nog betrokken bij het maken van boter.

Wij – Jan en Thera Kuiper – runnen nu samen het bedrijf. Wij zijn verantwoordelijk voor de volledige gang van zaken op de boerderij, maar ook in de kaasmakerij.
Wij hebben 4 kinderen die ook allemaal (gedeeltelijk) meewerken in het bedrijf. Zoon Peter staat in de startblokken om de boerderij later over te nemen.

Ooit heeft een familielid een stamboom gemaakt van de familie Kuiper, deze gaat terug tot het jaar 1700. Al sinds die tijd wisselen de namen Jan en Huib elkaar af bij de Kuiper-mannen. Hoe bijzonder is het dat er zelfs nu nog een Jan en een Huib samenwerken!

Vroeger woonden alle boeren in deze streek in het dorp. Zo ook wij. Wij woonden bijna tegen de kerk aan. Elke boer had smalle percelen achter zijn boerderij, die drie kilometer lang waren. Het was een hele tocht om helemaal achterin te komen. In de praktijk gebeurde dat dus ook niet vaak, er werd achterin alleen maar gemaaid. Koeien waren er nauwelijks te vinden, wat met zich meebracht dat er geen bemesting was. Daardoor werd het land schraal, en noemde men dat gebied de hei. Onze huidige kaasboerderij – die in 1975 gebouwd is – staat op dat stuk land, aan de Heideweg. Langs deze weg achter in de polder zijn veel boerenbedrijven gevestigd, die eerst in het dorp zaten. We hebben hier veel meer ruimte, waardoor we het bedrijf zijn geworden dat we nu zijn.

Met de familie en onze medewerkers gaan wij ervoor om een zo goed mogelijk product neer zetten met respect voor onze dieren. Wij vinden het belangrijk om mensen te vertellen over ons unieke vak. Om ze te laten proeven en te laten genieten van alles dat de natuur ons te bieden heeft. Dat is onze passie!

Kaasmakerij

Wij maken zeker 8 keer per week onze heerlijke boerenkaas. Daarvan gaat een deel naar de groothandel, vanwaar de kaas verder gaat naar diverse supermarkten en ook naar de horeca. Wij starten met 6000 liter verse melk, waarvan wij 600 kilo ambachtelijke boerenkaas maken. Bezoek de winkel en spiek bij het kaasmaakproces!

Boerderij

Elke dag bieden wij de beste zorg aan onze dieren, deze staan voor ons op nummer één! Zonder deze dieren zouden wij namelijk niet de lekkerste zuivel kunnen maken. Wil jij een kijkje nemen op de boerderij? Tijdens openingstijden van de winkel mag je altijd zelf een rondje lopen. Graag meer informatie? Denk dan eens aan een excursie!