Gezellige drukte op open dag

Zaterdag 30 september opende familie Kuiper van de gelijknamige Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper te Giessenburg haar deuren voor een open dag. Vanaf 10:00 uur liep het weiland vol met auto’s en kwamen zo’n 2000 gasten een bezoek brengen aan de boerderij.

Verspreid over het terrein gaf de familie & medewerkers uitleg over de verschillende facetten van het bedrijf. Ook de kaasmakerij was geopend, bezoekers kregen hier een leuke uitleg over alle stappen van het proces. Ook op de boerderij was er genoeg te doen. Kinderen konden meedoen aan een speurtocht en na afloop kregen zij een lekker ijsje als beloning. Daarnaast konden kinderen in een trekker zitten en zo ervaren hoe het leven als echte boer of boerin eruit ziet. Een bezoek aan de kalfjes om hen te knuffelen mocht uiteraard niet ontbreken.

Hoogtepunt voor veel bezoekers was een bezoek aan de vernieuwde winkel. De familie Kuiper verkoopt al ruim 30 jaar ambachtelijk gemaakte boerenkaas vanaf de Heideweg 2 te Giessenburg. Dit jaar heeft de familie besloten om de winkel een grondige update te geven, omdat o.a. de muren, vloer én het dak vervangen moest worden. In de vernieuwde winkel kan er natuurlijk geproefd worden van de vele soorten boerenkaas die de familie maakt, daarnaast is er ook een ruim aanbod aan zelfgemaakte zuivelproducten, producten van streekproducenten uit de regio, en een groot aanbod aan cadeaupakketten. De bezoekers waren vol lof over het nieuwe uiterlijk van de winkel.

Dagtocht boeken

Op onze boerderij bieden wij de zaal te huur aan, en ook excursies. Maar kan dit ook omgevormd worden in een leuk dagje uit? Ja zeker! Wij regelen graag een hele leuke dag/dagdeel voor je. Klik op onderstaande link voor meer informatie.