Truffelpasta

truffelpasta klaargemaakt

Ingrediënten voor 2 personen

– 170 gram pasta
– 20 gram roomboter
– 1 sjalot, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 50 gram geraspte overjarige kaas
– 50 gram geraspte truffelkaas
– 150 ml volle melk
– 2 eetlepels tarwebloem
– Peper en zout
Eventueel:
– 10 gram verse truffel
– Truffelolie
– Peterselie
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit in een koekenpan de roomboter en fruit hierin de knoflook en de sjalot ca. 3 – 4 minuten.
  • Voeg vervolgens de tarwebloem voorzichtig toe, totdat er een papje (roux) ontstaat.
  • Voeg beetje bij beetje de volle melk toe totdat alle melk opgenomen is, blijf ondertussen roeren met de garde.
  • Voeg nu de kaas toe, houdt wat overjarige kaas over voor tijdens het serveren. Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Indien gewenst; breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de pasta met de kaassaus.
  • De pasta is klaar om te serveren. Strooi het laatste beetje overjarige kaas over de pasta.
  • Schaaf er wat truffel overheen & maak het af met truffelolie. Strooi de peterselie eroverheen.

Dagtocht boeken

Op onze boerderij bieden wij de zaal te huur aan, en ook excursies. Maar kan dit ook omgevormd worden in een leuk dagje uit? Ja zeker! Wij regelen graag een hele leuke dag/dagdeel voor je. Klik op onderstaande link voor meer informatie.