Kaasfondue

kaasfondue eten

Ingrediënten voor 2 personen

– 50 gram roomboter
– 5 eetlepels patentbloem
– 150 ml volle melk
– 150 ml bouillon (smaak naar keuze)
– 150 ml droge witte wijn
– 200 gram jong belegen kaas, geraspt
– 200 gram snijdbare oude kaas, geraspt
– 1 à 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • Smelt de roomboter op zacht vuur in de pan.
  • Meng de bloem door de roomboter, blijven roeren met een garde. Dit is de roux.
  • Voeg de melk, bouillon en witte wijn in kleine beetjes toe aan de roux, pas als het vocht is opgenomen kan een volgend scheutje toegevoegd worden.
  • Voeg de kaas en knoflook toe als alle vloeistoffen zijn toegevoegd en het een glad papje is.

Heerlijk om te dippen met stokbrood, of met diverse soorten groenten/krieltjes.

Als de kaasfondue te dik is, kan er een scheutje melk toegevoegd worden.

Dagtocht boeken

Op onze boerderij bieden wij de zaal te huur aan, en ook excursies. Maar kan dit ook omgevormd worden in een leuk dagje uit? Ja zeker! Wij regelen graag een hele leuke dag/dagdeel voor je. Klik op onderstaande link voor meer informatie.