Kaasschnitzels

kaasschnitzel op bord

Ingrediƫnten voor 2 personen

– 250 gram jong belegen kaas
– 25 gram tarwebloem
– 1 ei
– 40 gram paneermeel
– 3 eetlepels (arachide)olie
  • Snijd de korst van de kaas. Snijd de kaas in vier gelijke delen.
  • Meng de bloem met peper in een kom. Klop het ei los in een andere kom. In de derde kom kan het paneermeel gedaan worden.
  • Haal de stukken kaas eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg ervoor dat de kaas helemaal bedekt is met het paneermeel.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de stukken kaas op middelhoog vuur in 6 minuten goudbruin en krokant. De kaas begint een beetje te smelten en bakt daardoor een beetje aan. Halverwege de kaas voorzichtig omkeren.

Heerlijk met bloemkool en aardappelen!

Dagtocht boeken

Op onze boerderij bieden wij de zaal te huur aan, en ook excursies. Maar kan dit ook omgevormd worden in een leuk dagje uit? Ja zeker! Wij regelen graag een hele leuke dag/dagdeel voor je. Klik op onderstaande link voor meer informatie.